han toine

Commissaris van de Koning Han Polman en Dijkgraaf Toine Poppelaars bezoeken stembureaus in Zeeland

In het kader van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen gaan commissaris van de Koning (cvdK) Han Polman en dijkgraaf Toine Poppelaars van waterschap Scheldestromen op woensdag

20 maart 2019 in elk van de dertien gemeenten langs bij een stembureau. Het doel is om met deze bezoeken de inwoners van Zeeland nog een laatste maal op te roepen om te gaan stemmen. Van deze reis wordt via de social media verslag gedaan. CvdK Han Polman begint zijn bezoek bij het stembureau Acaciahof te Middelburg. Daar brengt hij samen met ‘First-Time Voter’ Edwin Schreuders, student Verpleegkunde aan het Scalda, zijn stem uit. Dit is een initiatief van de campagne ‘Elke Stem Telt’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een ‘First-Time Voter’ is – zoals de naam al zegt – iemand die voor het eerst mag stemmen.  Het is de bedoeling dat elk bezoek aan een stembureau een kwartier duurt.

Na het bezoek aan de gemeente Terneuzen vertrekt Han Polman naar Den Haag, vanwege een ingelaste afspraak bij het departement. Vanaf 13.00 uur bezoekt dijkgraaf Toine Poppelaars alleen de gemeenten Borsele, Vlissingen, Veere, Schouwen-Duiveland en Tholen. De gemeenten Reimerswaal, Kapelle en Goes worden door de cvdK en dijkgraaf samen bezocht.

In het kader van de samenwerking tussen de provincies Zeeland-Friesland, zullen ook in Friesland de cvdK en de dijkgraaf de stembureaus bezoeken.

Bekijk hier de route.