Terugblik open dag

 

Het was een drukte van belang tijdens de Open Dag van de Provincie Zeeland. Begon de dag ’s ochtends om 11 uur nog wat aarzelend, al snel kwam de loop er goed in. Zo’n drieduizend bezoekers uit heel Zeeland kregen een uitgebreid programma voorgeschoteld.

Ging de interesse van de een vooral uit naar wat Provincie en waterschap Scheldestromen (dat ook aanwezig was) zoal doen, voor een ander was de politieke markt dé reden om de Open dag te bezoeken. Weer anderen kwamen juist om het Provinciehuis in Middelburg te bewonderen. Maar de meeste mensen gingen natuurlijk vooral voor het totale pakket.

Een leuke service was de zonnetrein – normaal actief in Vlissingen – die de hele dag rondjes reed door Middelburg om bezoekers van en naar de Abdij te brengen. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. Het was overigens niet alleen druk op het Abdijplein, ook de nautische centrale in Vlissingen en het fietsen in Waterdunen, beide ook onderdeel van de Open Dag, kon op veel belangstelling rekenen.

Doel van de dag was – in aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten – te laten zien wat de Provincie en waterschap eigenlijk doen. En dat het er dus wel terdege toe doet op wie en waarvoor je stemt op 20 maart.

Terugblik open dag