Open dag

Open Dag Provincie Zeeland

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zet de Provincie op zaterdag 23 februari 2019 van 11.00 tot 16.00 uur haar deuren open. Tijdens deze dag is een groot deel van de provinciale gebouwen in de Abdij van Middelburg toegankelijk voor bezoekers. Er is veel te zien en te beleven.

Politieke informatiemarkt

Bekijk op de Politieke informatiemarkt welke politieke partij u het meest aanspreekt en ga in gesprek met verschillende politieke partijen. 

Ontmoetingen met het college van Gedeputeerde Staten

Altijd al eens de Commissaris van de Koning van Zeeland of een gedeputeerde willen spreken over bepaalde onderwerpen die spelen in de Provincie? Dat kan tijdens de Open Dag, de kantoren staan open en de bestuurders staan u graag te woord.

Projecten van de Provincie

Benieuwd waarvoor u straks stemt? In de sfeervolle Kloostergangen laten we zien waar de Provincie Zeeland werk van maakt. Ga met onze collega’s in gesprek over onder andere hoe we meer mensen naar Zeeland kunnen krijgen om te wonen en te werken, of over hoe we onze kustlijn het beste kunnen inrichten, of bekijk hoe we in Zeeland steeds meer gebruik kunnen maken van duurzame vervoersmiddelen.

Waterschap Scheldestromen

Dit jaar maakt waterschap Scheldestromen onderdeel uit van de Open Dag. In de Wandelkerk laten collega’s van het waterschap zien wat het werk van het Waterschap inhoudt voor het wegen en wateronderhoud in Zeeland: www.scheldestromen.nl

Activiteiten in de Provinciale Statenzaal

Van 11.00 tot 16.00 uur kunt u elk uur de Provinciale Statenzaal bezoeken en plaatsnemen op één van de stoelen van de Zeeuwse volksvertegenwoordigers. Onder leiding van Debat.nl stelt u vragen aan Zeeuwse politici en u krijgt uitleg over hoe Zeeland bestuurd wordt.

Van 12.30 tot 13.00 uur wordt een jongerendebat georganiseerd onder leiding van Debat.nl in de Statenzaal. Aanmelden kan via Jouw Zeeland.

Masterclass techniekinnovaties

Zeeland maakt zich op voor de energietransitie. Gezamenlijk bereiden we ons voor om klaar te zijn voor de toekomst. Tijdens de Masterclass Techniekinnovaties in Zeeland kom je alles te weten over de laatste technische ontwikkelingen in Zeeland zoals een nieuw data centrum en windparken op zee. Lees hier meer over deze activiteit.

Activiteiten in de regio

Waterdunen Zeeuws-Vlaanderen. Lees hier meer over deze activiteit.

Nautische Centrale Vlissingen. Lees hier meer over deze activiteit.

Watersnoodmuseum. Lees hier meer over deze activiteit.

Zeeuws Museum en Lange Jan. Lees hier meer over deze activiteit.

Zonnetrein hop on / hop off

Komt u met de auto of het Openbaar Vervoer naar Middelburg? Hoe leuk is het dan om met de zonnetrein verder naar het Abdijplein te rijden! Speciaal voor de Open Dag rijdt deze duurzame trein door de binnenstad van Middelburg en brengt u comfortabel naar het Abdijplein.

Tussen 11:00 en 15:30 rijdt de Zonnetrein van en naar het Abdijplein (zie kaartje voor de route).

Op de volgende plaatsen en tijden zal de Zonnetrein enkele minuten wachten om bezoekers de mogelijkheid te bieden op te stappen. De Zonnetrein rijdt vanaf 11:00 uur 2x per uur.

11:00 / 11:30 Parkeerterrein Ramsburg

11:05 / 11:35 Londensekaai (bushalte)

11:10 / 11:40 Blauwedijk ter hoogte van de Stationsbrug

11:15 / 11:45 Kloveniersdoelen (Parkeerterrein Hof van Tange en begin Lange Viele)

11:20 / 11:50 Markt Middelburg

11:25 / 11:55 Abdijplein Middelburg

De tijden zijn richttijden. Er bevinden zich geen fysieke haltes, maar u herkent de Zonnetrein vanzelf! Komt u de zonnetrein onderweg tegen dan kunt u de bestuurder seinen, indien mogelijk en als de veiligheid dit toelaat zal hij voor u stoppen!

route zonnetrein

route zonnetrein

 

Tijdens de Open Dag zullen er foto’s en/of video’s worden gemaakt, waaronder sfeerimpressies. Dit beeldmateriaal zal ten behoeve van de Open Dag worden gepubliceerd op www.zeeland.nl en de social mediakanalen van de provincie Zeeland. In geval van portretfoto’s wordt toestemming gevraagd. Bij eventuele vragen neem contact op met communicatie@zeeland.nl. Voor meer informatie over welke rechten u heeft op het gebied van privacy, bekijk dan de privacyverklaring opwww.zeeland.nl.